perjantai 16. elokuuta 2013

Mutakakkua

Kuten edellisessä postauksessa kerroin, meillä oli jokin aika sitten kavereita syömässä itsetehtyjä hampurilaisia. Ajattelin teeman olevan hieman "amerikkalainen", joten tein jälkkäriksi mutakakkua. Resepti löytyy Valion sivuilta, sekä tästä alta kuvattuna vaihe kerrallaan :)

Mutakakku

150g voita
1,5 dl sokeria
3 munaa
3,5dl vehnäjauhoja
0,5tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
150g taloussuklaata


1. Ensimmäisenä laitoin leivinpaperin kahteen irtopohjavuokaan (tein siis kaksinkertaisen satsin). Tämä käy siis helposti kun vaan laittaa leivinpaperin tuon pohjan päälle ja "sulkee" tuon reunaosan siihen päälle, jolloin leivinpaperi pysyy paikallaan ja ylimääräiset reunat on helppo leikata pois :)


 2. Otin tarvittavat aineet esille. Voin kannattaa antaa hieman pehmetä huoneenlämmössä, ennen kuin sitä alkaa vatkaamaan sokerin kanssa :) Kun voi on pehmennyt, vatkataan voi ja sokeri vaahdoksi.


3. Voi-sokeriseokseen vatkataan joukkoon kananmunat yksitellen. Itse rikoin ne valmiiksi kippoon, josta kaadoin n. yhden munan kerrallaan.



4. Mittasin jauhot yms valmiiksi, ja..


 5. ....lisäsin ne siivilän läpi taikinaan.


6. Sulatin suklaan vesihauteessa, koska se on ainakin minulle ollut toimivin tapa tähän mennessä. Ohjeen mukaan sen voi sulattaa myös mikrossa keskiteholla.


7. Sekoitin suklaasulan taikinan joukkoon.


8. Ja tällaista taikinan pitäisi tässä vaiheessa sitten olla :)


9. Jaoin takinan vuokiin ja laitoin 200 asteiseen uuniin n. 15 minuutiksi :)


10. Valmis mutakakku, josta on jo ehditty ottaa pari palaa.. :D

Meillä oli mutakakun kanssa tarjolla jäätelöä, mutta hyvin käy myös kermavaahtokin :)
Tein ekaa kertaa mutakakkua tällä reseptillä, ja sanoisin, että odotin hieman parempaa. Tosin olen sen verran perfektionisti, että en taida ikinä olla täysin tyytyväinen mihinkään :D Kuitenkin, aion seuraavalla kerralla kokeilla toisenlaista reseptiä, sellaista, jossa taikina aloitetaan muna-sokerivaahdolla. Saa nähdä onko se sitten yhtään parempaa, mutta tuleepahan kokeiltua :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti