lauantai 16. marraskuuta 2013

Kaappien siivousta ja sisältöä

Aloitin joulusiivouksen tänä vuonna ajoissa - ilta kului, kun siivosin pari keittiön kaappia. Toisin sanoen tyhjäsin kaapit, pyyhin hyllyt ja laitoin tavarat kaappiin hieman uudelleen järjestellen. Ihan kiva perjantai-ilta :) Tämän iltaisiin tunnelmiini liittyen tänään tulee hieman erilaisia "kotikuvia", sisustuksen sijaan esittelen teille hieman kaappien sisustoja ;)


Siivouskaappi tuppaa yleensä menemään sikinsokin, kun sieltä hakee milloin mitäkin tarvikkeita ja takaisin laittaessa ne vaan laitetaan sinne. Hyllyä pyyhkiessä innostuin myös kiinnittämään kaapin seinämiin pieniä nauloja, joihin on nyt helppo ripustaa "rättejä" (satun omistamaan lähes jokaiselle kodin pinnalle oman liinan, jolla pölyjen pyyhkiminen tai ikkunan pesu sujuu luonnollisesti paremmin kuin tavallisella).


Nämä hyllyt järjestelin lähes kokonaan uudelleen. Osa vaihtoi paikkaa toisesta kaapista, nämä kun ovat sellaisia, että ne on tullut laitettua kaappiin vähän minne ovat sattuneet sopimaan. Nyt vihdoinkin löysin näiden säilyttämiselle jonkin logiikan, ja kuten näkyy, ylähyllyltä löytyy "juhlatilpehööriä", eli eri värisiä muovimukeja, kertakäyttölautasia, coolereita, serpentiiniä, ilmapalloja, pillejä yms. Toinen hylly täyttyikin sitten enemmän tuollaisista "mekaanisista" välineistä, kuten pizza-uunista, blenderistä ja muista silppurikoneista.


Vetolaatikosta löytyvät jauhot, puurohiutaleet ja jotain leipomisjuttuja. Olen niin tykästynyt tähän, että leipoessa ei tarvitse jauhoastiaa nostaa mistään kaapin perukoilta pöydälle kun voi tuosta suoraan ottaa mitalla jauhoja. 


Viimeisenä vielä kaappi, jossa on lisää kuiva-aineita. Ylähyllyllä makaronit, hapankorput, murot ja pikapuuro, toisella hyllyllä kaakao, sokeri ja teet (joku hieman juo teetä..) ja alimmalla hyllyllä lähinnä mausteita, riisiä ja lasagnelevyjä.


Kaappeja siivotessa tyhjensin tavarat pöydälle, ja kun viimein sain kaiken paikoilleen, oli pakko sytyttää hetkeksi kynttilä ja nauttia "siisteydestä". Olen jo tovin koittanut välttää joulukoristeiden laittoa, mutta toissa päivänä en malttanut olla laittamatta keittiönpöydälle jouluisia kynttilöitä kultaisen tarjottimen päälle. Tosin kynttilöiden kuvaaminen puhelimella pimeässä ei välttämättä tuota aina kaikkein parasta lopputulosta, mutta ehkä tunnelma kuitenkin välittyy? :D

Menipä taas myöhään, nyt on pakko mennä nukkumaan, jotta jaksan aamulla spinnuun, ja illalla juhlimaan ystäväni tupareihin :) Hauskaa viikonloppua kaikille :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti