perjantai 3. tammikuuta 2014

Lomalomaloma

Okei, nyt on loma mennyt kunnolla lomailuksi! Joulua edeltäneen siivousrumban ja pienten viimehetken ostosreissujen jälkeen on tullut oikeastikin vain oltua; katsoin loput netflixistä löytyvät himymit (How I met your mother) ja sen lisäksi on tullut katsottua monen monta elokuvaa, tänään/eilen Remeber me ja Dear John sekä Hachiko. Ja olen toden totta maannut sohvalla joulun ja uuden vuoden välillä varmaan enemmän kuin koko vuonna yhteensä :D Koneella en ole käynyt kuin kerran pari laittamassa laskut "maksupalveluun" (eli laittanut menemään automaattisesti tiettyinä päivinä, äidiltäni olen oppinut tämän nimityksen kyseiselle nettipankin ominaisuudelle :D). Sen lisäksi, että jouluna tuli syötyä jouluruoka ensin mieheni äidin luona ja sen jälkeen vielä vanhempieni luona, kävimme myös joulupäivänä mieheni isän luona syömässä joulupäivällisen. Ikään kuin vahingossa eksyimme joulupäivänä vielä viihteellekin, ja päädyimme jopa baariin asti juhlimaan. Tapaninpäivänä olo oli aika rouhea, mutta illallinen/triplateffit ystäväpariskuntien kanssa ainoassa aukiolevassa ravintolassa Amarillossa piristi kummasti, ja joulun jälkeisenä perjantaina kävinkin jo pirteänä eli puoli unessa pikkuveljeni kanssa uimahallissa uimassa (=lilluin lämminvesialtaassa ja poreammeessa). Perjantaina rakas ystäväni tuli myös käymään vanhempieni luona, ja oli ihanaa tavata täälläkin päässä Suomea, pääkaupunkiseudulla kun joudumme yleensä sumplimaan aikataulujamme yhteen oikein urakalla.


Lauantaina lähdimme siskoni, äitimme ja hänen ystävänsä kanssa aikaisin aamulla kohti Tampereen Ikeaa, jossa vierähtikin suurin osa päivästä. Siskoni osti vaikka mitä kotijuttuja poikaystävänsä luokse, ja toiminkin oikeastaan vain makutuomarina ja neuvonantajana. Palattuamme otimme pienen päivälevon, jonka jälkeen menin auttamaan siskoani kokoamisessa, ja jatkoin siitä ystäväni kanssa "yksille". Nuo "yhdet" ovat tosin vieläkin juomatta, koska molemmat päädyimme pepsiin ja lisäksi jaoimme herkulliset ranskalaiset, sipulirenkaat ja kanafileet. Ihan oikeasti, missään ei saa tuota settiä niin hyvänä kuin kyseisessä "kapakassa" ;) Sunnuntai menikin sitten tuota rasvamättöä sulatellessa ja tv:tä katsellessa, raskaasta jouluviikosta palautuessa.


Tämä viikko alkoi ja edellisen vuoden laki viimeistä päivää menivät tajuttoman nopeasti, kuten koko viikko tähän mennessä on tuntunut menevän. Maanantaina en ainakaan muista tehneeni mitään erityistä, ja tiistainakin taisin vain olla ennen kuin aloitimme vuoden vaihtumisen juhlistamisen. Aamupäivällä taisin kyllä tehdä jotain ruokaa koko perheelle, mutta iltapäivällä menimme pikkusiskoni poikaystävän luokse saunomaan ja teimme siellä yhdessä lasagnea, minkä jälkeen siirryimme ystäviemme mökille (taas) saunomaan, syömään naposteltavia ja olimmekin sielä puolenyön yli katsellen (ja kauhistellen) kun miehet ampuivat raketteja. Luultavasti noin yhden aika siirryimme mökiltä jo aiemmin mainittuun paikalliseen "kapakkaan" eli paikkakunnan ainoaan baariin, jossa tanssimme pilkkuun asti. Tämä on lähes ikimuistoista, koska harvemmin saan tuota miekkostani tanssilattialle :D Pilkun jälkeen menimme vielä siskoni poikaystävän luokse lämmittämään lopun lasagnen yöpalaksi, ja lopulta vanhempieni luokse nukkumaan pitkän yöunet. Suoraan sanottuna en edes muista, koska olisi viimeksi ollut näin hauska vuoden vaihde; en tiedä, onko ikinä ennen ollut näin mukavaa ja rentoa :) Uuden vuoden päivänä oli siis todella zen olotila, ja sainkin taas vain nauttia olostani kun mies teki ruokaa koko isolle porukalle ja kävimme vielä myöhemmin illalla kahvilla hänen isänsä luona. Ihanan rentoa, kun illalla kävimme taas kerran saunassa ja vain olimme :) Sauna on oikeasti niin luksusta, että huh! Meillä kun ei sitä kotona ole, on siitä otettava vanhempien luona kyläillessä kaikki hyöty irti :)


Tänään/torstaina heräsin hivenen flunssaisena, ja vietinkin päivän lähes iltakuuteen asti yövaatteet päällä sohvalla peiton alla maaten ja teetä juoden, kunnes olo koheni sen verran, että uskalsin lähteä siskoni kanssa kevyelle kävelylenkille ja sen jälkeen (ylläriii) saunoimme! Tarkoitus oli mennä ajoissa nukkumaan, mutta pitkälle venähtäneiden nukkumaanmenojen ja myöhäisten heräämisten johdosta ei uni meinaa juuri nyt tulla sitten niin millään, olen pian makoillut sängyssä jo pari tuntia. Tarkoituksena olisi pian saada aikaiseksi tehdä joululahjapostaus, mutta kun...loma jatkuu vielä reilun viikon, ja lahjat (joita on mielestäni paljon!) ovat parissa laatikossa ja kassissa pakattuina odottamassa kotiinlähtöä. En vaan ole kokenut järkeväksi ottaa kaikkia käyttöön (mm. vohvelirauta, pussilakanat, sähköhammasharjat ja karahvi) täällä vanhempieni luona. Tosin esimerkiksi mieheltäni saama lahja on ollut jo kovassa käytössä, tälläkin hetkellä ;) Tuo tällä hetkellä vieressä tuhiseva/kuorsaava karvanaama kun yllätti minut uudella puhelimella ja sitä varten hankkimallaan suojakotelolla! Aivan liian hyvä mies <3 Muutoinkin olivat saamani lahjat tänä vuonna erittäin mieluisia, ja toivon myös antamieni lahjojen olleen sellaisia :) Nyt taitaa kuitenkin olla parempi yrittää saada nukuttua, jos vaikka huomenna saisi päivärytmin jälleen raiteilleen :) Kauniita unia/ huomenta ja ihanaa vuotta 2014!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti