maanantai 7. tammikuuta 2013

Viikonlopun tunnelmia :)

Kiireestä huolimatta ehdin hieman rentoutua tänä viikonloppuna, sillä matkustin perjantaina junalla vanhempieni luokse. Lauantaina menimme vanhempieni sekä sisareni ja muutaman muun sukulaisen kanssa teatteriin katsomaan näytelmän nimeltään Hiljaiset sillat, jonka jälkeen kävimme syömässä Fransmannissa. Nautin teatteriesityksestä erittäin paljon, vaikken ollut etukäteen ottanut edes selvää mistä tarina kertoo. Samoin ravintola yllätti, sillä en ollut ennen käynyt kyseisessä ravintolassa, joka siis tietääkseni kuuluu S-ryhmän ravintoloihin, ja ainakin verrattuna Amarilloon olin todella tyytyväinen tasoon.

Tämä päivä onkin kulunut - kuten jo aiemmin mainitsin - lähinnä levätessä ja perheen kanssa aikaa viettäessä. Tällä hetkellä en vielä edes tiedä, koska seuraavan kerran ehdin kotopuoleen käymään, joten pitää ottaa täällä vietetystä ajasta kaikki irti. Lupasin äskeisessä postauksessa kuvaa tänään iltapalaksi leipomistamme pärämäts-piirakoista, ja tässä se tulee, oikein reseptin kera :)

Unkarilaiset pärämäts -piirakat
(osa pääsi hieman liian tummaksi, mutta ei se makua haitannut :))
Unkarilaiset pärämäts -piirakat (16kpl)

Taikina:
1,5 dl maitoa
1 kananmuna
2 rkl rypsiöljyä
1 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja

Täyte:
150 g jauhelihaa
1 pieni sipuli silputtuna
1/3 tl suolaa
1/2 dl vettä
2 rkl ketsuppia
1/4 tl mustapippuria

1. Sekoita maidon joukkoon kananmuna, öljy ja suola. Lisää vehnäjauhot ja sekoita taikina tasaiseksi ja kiinteäksi.
2. Sekoita raakaan jauhelihaan muut täytteen aineet.
3. Jaa taikina 16 osaan ja kauli osat jauhotetulla pöydällä teelautasen kokoisiksi pyöreiksi levyiksi. Levitä täytettä ohuelti kullekin taikinalevylle ja rypytä reunat täytteen päälle siten, että keskeltä jää täytettä näkyviin.
4. Kuumenna paistinpannussa margariinia ja paista piirakat molemmin puolin, ensin rypytetyltä puolelta. Kypsät pärämätsit ovat kauniin ruskeita ja ne maistuvat parhaimmilta juuri paistettuina.

Tässä siis ohje, aikaahan näiden tekemiseen ei kulu paljoakaan, ja ainakin minun mielestäni ovat erittäin maistuva iltapala :) Ohje on peräisin pikkusiskoni yläasteajoilta, vihkoon kirjoitettu joten alkuperästä en sen enempää osaa kertoa. Näillä me herkuttelimme tänäiltana, maha täynnä onkin nyt hyvä painua pehkuihin, kauniita unia kaikille <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti