lauantai 13. heinäkuuta 2013

Resepti: Omenapiirakka

Eilisessä postauksessa lupailin tekemäni omenapiirakan reseptiä, ja tässä se tulee:


Nopea omenapiirakka

Pohja:
2 kananmunaa
1,5dl sokeria
100g voita sulatettuna
2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl kardemummaa

Päälle:
2-3 omenaa
sokeria
kanelia

  1. Laita uuni lämpeämään 200 asteeseen. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää varovasti sekottaen jauhot (joihin on sotkettu leivinjauhe sekä kardemumma) sekä jäähtynyt voisula. Kaada taikina joko piirakkavuokaan tai pellille (tee tällöin kaksinkertaisena).
  2. Pese ja kuori omenat, poista siemenkodat ja pilko omena ohuiksi siivuiksi/paloiksi. Levitä omenasiivut/palat taikinan päälle, ripottele päälle oman maun mukaan kanelia ja sokeria.
  3. Paista 200 asteisessa uunissa n.10-20min.
Mielestäni tämä on paras omenapiirakan ohje, tätä äitini on käyttänyt niin kauan kuin muistan. Itse käytän samaa pohjaa myös mustikkapiirakkaan, ja siihenkin se on mielestäni paras; ei liian kuiva eikä liian rapea. Sekä omena- että mustikkapiirakan kanssa sopii hyvin vaniljajäätelö ja vaniljakastike (vaahdotettuna tietenkin ;) ). Ei muuta kuin herkuttelemaan, kertokaa mielipiteenne reseptistä ja mikäli teillä on omia suosikkireseptejä, kertokaa nekin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti