torstai 11. heinäkuuta 2013

Helppo aamu-/iltapala

Tein äsken pikaisen "piirakan", joka on kevyt ja herkullinen ja käy niin aamu- kuin iltapalaksikin. Tein piirakan jo illalla, jotta voin aamulla sen vain nopeasti lämmittää ja syödä, yleensä kun ei sitä aikaa aamulla ole ja kiire tulee melkein aina..


Piirakka on ehkä helpoin ikinä; pohjaan tulee 4 kananmunaa ja 1dl ruokakermaa. Täytteeksi laitoin itse n. 100g kinkkua, 1/2 paprikan ja 3-4dl juustoraastetta. Mausteina käytin aromisuolaa ja oreganoa. Munat ja kerma vatkataan, laitetaan voideltuun uunivuokaan ja lisätään mieleiset täytteet. Itse laitoin ensin puolet juustosta, sen jälkeen muut täytteet ja päälle vielä lopun juustoraasteen. Piirakka 200asteiseen uuniin n. 20minuutiksi. Maistoimme mieheni kanssa tätä palat jo nyt illalla, mutta aamupalaksi tämän siis periaatteessa tein :)

Kokeilin tätä ensimmäistä kertaa, ja tein heti tuplasatsin. Pelkäsin että olisi kovinkin "munakasmainen", mutta yllätyin positiivisesti kun ei ollutkaan, kai tuo kerma sitten vaikutti asiaan :) Mielestäni tätä voisi ihan hyvin tarjota myös kahvipöydässä Luultavasti tulen tätä vielä joskus vieraillekin tarjottavaksi tekemään, oli sen verran helppo ja nopea kuitenkin tehdä :)

Nyt tämä painuu nukkumaan ja palailen huomenna herkullisen aamupalan syöneenä pidemmän kaavan kautta ;) Öitä <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti