lauantai 18. toukokuuta 2013

Ruoka-aika: Lohkoperunat ja porsaansisäfile pippurikermakastikkeessa

Kerroin teille viime sunnuntaina tekeväni itse lohkoperunoita, ja otin niistä juuri ennen uuniin laittamista vielä kuvan, jotta voin edes jonkinlaista reseptiä teille tarjota :)


Käytin rosamunda-perunoita, jotka ensin pesin hyvin, ja sen jälkeen leikkasin lohkoiksi, jotka laitoin n. pariksi tunniksi veteen, jotta niistä lähtisi ylimääräinen tärkkelys (..? en tästä sitten oikeasti tiedä yhtään mitään, mutta tällaisen neuvon sain, ja kokeilin nyt sitten.. :D ) Tein perunoille mausteseoksen oliiviöljystä, valkosipulista ja isosta määrästä mausteita, mm. cajunmauste, grillimauste, yrttitarha-mauste, aromisuola, pippuri yms. Ikäväkseni meillä ei kaapista löytynytkään rosmariinia, vaikka olin siitä ihan varma vielä silloin, kun perunoita aloin vamistaa. Joten jos teiltä sitä kaapista löytyy, suosittelen myös sen lisäämistä seokseen. Öljyä laitoin n.1-2dl kulhoon, siihen pilkoin 4-5 valkosipulin kynttä ja lisäsin mausteita ihan miten sattuu. Kastoin perunat tähän mausteseokseen ja nostin ne pihdeillä pellille, paistoin 200°C uunissa n. 20min, otin hetkeksi pois uunista ja käänsin lohkoperunat (yksitellen, ärsyttävän pikkutarkkaa..) ja sudilla levitin vielä ylijääneen mausteseoksen perunoiden päälle ja laitoin uuniin ja annoin olla siellä vielä n. 20min. Itse laitoin aika reippaasti valkosipulia, mutta jos porukassa on joku, joka ei siitä välitä, suosittelen laittamaan vähemmän tai jättämään pois kokonaan :)


Tässä kuva valmiista lohkoperunoista, ja vaikka itse sanonkin, olivat todella herkullisia. Myös mieheni niitä vuolaasti kehui, mutta saattoi tosin johtua myös hänen kovasta nälästään töiden jälkeen ;) 


Ja tässä vielä kuva perunoista peitettynä porsaansisäfilepippurikermakastikkeella, nam <3 Laitan tämän kastikkeen reseptin tänne vielä joskus, kun saan aikaiseksi.. Menee varmaan kuitenkin jokunen tovi, kun taas samaa ruokaa täällä valmistetaan, mutta tämä on kuitenkin mielestäni oma "bravuurini", joten varmasti tulen tätä vielä tekemään :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti