perjantai 17. toukokuuta 2013

Lettupäivä

Tiedättehän ne päivät, kun sitä toivoisi olevansa vielä lapsi? Elämä oli helppoa ja ei tarvinnut murehtia turhista. Alkuviikosta meillä oli sellainen päivä. Mistään ei tuntunut tulevan yhtään mitään, kaikki otti päähän ja pienetkin asiat ärsytti. Aina joskus on näitä päiviä, ja silloin hyvä mieli tulee...


LETUILLA! :D Sen jälkeen kun muutin pois vanhempieni luota, olen tehnyt lettuja harvoin, 1-3 kertaa vuodessa. Ne vaan tuovat mieleen lapsuuden herkkuhetket, ja niistä tulee parempi mieli. Lettujen kanssa sulatin pakastimesta äitini tekemää mansikkahilloa ja tein karamellisoituja banaaneja. Tai no, pilkoin banaanit aika pieneksi ja kun ne hetken kiehuivat sokerin kanssa, muistuttaa tuo sörsseli enemmän...omenahilloa? :D No, se on kuitenkin aivan tajuttoman hyvää lettujen ja jäätelön kanssa.

Tässä pikainen ohje tuohon karamellisoituun banaanisörsseliin:

  • 1-2 banaania
  • n.2-3dl sokeria
  1. Kuori ja paloittele banaanit. Sekoita sokeria sekaan sen verran, että banaanit kutakuinkin ovat kaikki sillä "kuorrutettu".
  2. Kuumenna pannu/kattila, laita banaanisokeriseos ja "kiehauta", eli sen verran että sokeri sulaa ja banaanit pehmenevät. Tarvittaessa lisää sokeria vähän kerrallaan.
Ei ole edes vaikeaa, mutta..sokeri paakkuuntuu todella helposti, joten siksi banaanit kannattaa ensin sokeroida ja heittää pannulle sen sijaan, että ensin sulattaisi sokerin pannulla ja lisäisi vasta siihen banaanit (mikä kai olisi oikeampi tapa tehdä tätä). En kuitenkaan ole tätä reseptiä ikinä mistään katsonut, kerran vain ravintolassa tilasin jonkun "banaanicrepin" ja siitä sitten päädyin tällaista kokeilemaan, ja no, nykyään teen tätä sen pari kertaa vuodessa aina kun lettuja teen. Onko teillä jotain herkkuja, jotka helpottavat oloa huonona päivänä? En tosin tiedä voiko tämän lettusatsin sanoa helpottavan oloa, aika ähky tulee.. Vaikka teen mielestäni pienen taikinan, jää lettuja silti aina yli, mutta ehkä ensi kerralla voisi muistaa tehdä vielä pienemmän ja välttyä tältä hävikiltä ;) Herkullista perjantaita <3


2 kommenttia:

  1. Ei oo totta :DDDD Just selittelin täällä et haluun lettuja ja tuun lukee blogeja ja täällähän on lettuja :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Letut on parhaita <3 Mut niitä vaan ei viitsi liian usein tehdä ettei ala näkymään liikaa vyötäröllä... :D

      Poista