perjantai 24. toukokuuta 2013

Kanapastasalaattia ja juustokierteitä


Teimme siskoni täällä ollessa (ylläriii) kisakatsomoeväitä, tällä kertaa juustokierteitä, joiden resepti siis Kinuskikissalta. Tosin me emme laittaneet ollenkaan ruohosipulia, mutta laitoimme yhden kynnen valkosipulia extrana. Eivät ne minun mielestäni siltikään ihan hirveästi maistuneet valkosipulilta, mutta mieheni ja siskoni mielestä kyllä maistuivat. Joko heillä on huono makuaisti tai olen syönyt liikaa valkosipulia... Epäilen että kyse on ensimmäisestä vaihtoehdosta.


Nuo juustokierteet toimivat lisukkeena kanapastasalaatille, jonka resepti löytyy alta. Tämä kanasalaatti on ehkä helpoin ikinä, ja no, teen sitä aina silloin tällöin, koska se on myös todella hyvää :)

Kanapastasalaatti

300-400g Hunajamarinoituja kanan fileesuikaleita
n.500g (pss) Simpukkamakaronia
n.400g Herne-maissi-paprika sekoitus
2prk Smetanaa
Mausteita (Curry, Broilerimauste, Grillausmauste...)

  1. Paista kana ja keitä pastat ohjeiden mukaan. Lisää keitinveteen esim. kanaliemikuutio antamaan makua. Valuta ja tarvittaessa huuhdo keitetty pasta kylmällä vedellä.
  2. Mausta smetana mausteilla, oman maun mukaan. Suosittelen laittamaan mausteita aika reippaasti, sillä kun salaatti hetken "tekeytyy" jääkaapissa, pasta saa makua juuri smetanasta.
  3. Sekoita kana, pasta, herne-maissi-paprika -sekoitus ja smetana kulhossa, laita hetkeksi jääkaappiin "tekeytymään".
  4. Tarjoile esim. juustokierteiden tai patonkien kanssa. Esim. yrtti- ja valkosipulivoipatongit (pakasteessa) ovat hyviä tämän kanssa.

Taas kerran reseptiä, mutta kun tulee niin usein itse kokkailtua kaikenlaista, niin ne nyt vaan päätyvät usein tänne.. :D Nyt ihan jo harmittaa, kun lätkän MM-kisat loppuivat, kun ei tule enää järjestettyä mitään kisakatsomoita ja tehtyä niihin naposteltavaa. Toisaalta voihan sitä muulloinkin järjestää tällaisia iltamia, mutta tuolla lätkällä vaan on tapana aina kerran vuodessa tällainen buumi aiheuttaa. Ensi vuonna sitten taas ;)

ps. Jotain tuosta oudosta lätkähuumasta kertoo sekin, että äitini, joka vielä ekojen pelien aikaan oli sitä mieltä, että ihan sama, laittoi finaalipelin aikaan minulle Facebookissa viestiä siitä, mikä tilanne on.. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti