torstai 9. toukokuuta 2013

Helatorstain huutoa ja reseptiä

Heiii, taas on aika mennyt ja nyt onkin jo helatorstai. Ärsyttääkö ketään muuta se, että useat kaupat ovat auki? Aluksi ajattelin, että jee, kivaa, mulla on vapaata ja voisin mennä ostoksille. Mutta sitten tajusin, että jos en olisi lomalla, saattaisin itsekin olla töissä. Siis oikeasti, kaupassa ollaan töissä viikonloppuisin ja esimerkiksi vappuaattona olin töissä ilta kahdeksaan asti (!!!), joten harmittaa kovasti niiden puolesta, jotka torstaina töihin joutuvat. Aionkin siis viettää kaupatonta päivää, ihan vaan siksi, että.. :D Olisi ihan oikeasti kiva saada kuulla mitä te muut olette tästä mieltä? Huomasin itse tämän koko jutun eilen, kun kävimme lähikaupassamme, ja olin aivan varma että se pieni kauppa ei varmasti ole auki helatorstaina, niin kuinkas kävikään. Ovessa oli lappu, jossa kerrottiin kaupan olevan auki tänään 12-18. Tuntuu osittain tyhmältä tallaisesta asiasta paasata, mutta oikeasti, tätä menoa meillä on kaupat auki seuraavina äitienpäivinä, juhannuksina ja joulupäivinä. Ainakaan minulle tuo kauppojen jokapäiväinen aukiolo ei ole niin tärkeää, että haluaisin monen ihmisen ansaitseman vapaapäivän pilata menemällä kauppaan. Todellakin, olen itse kaupassa töissä, joten tiedän kyllä miten ärsyttävää on olla töissä esim. jouluaattona, jotta normaalit ihmiset voivat hakea vielä viimeiset herkut joulupöytään ja joulupuurosta unohtunutta kanelia, kun minä istun siinä kassalla ja toivon että ehdin illalla edes jonnekin sukulaisten luo syömään, kun en itse kunnollista, perinteistä joulupöytää ehdi laittaa, koska olen töissä. Anteeksi tämä kärjistys, mutta..

Oikeasti minun piti jakaa teille resepti, mutta innostuin nyt sitten ulisemaan tuostakin asiasta. Mielelläni kuulen myös muiden mielipiteitä asiasta, joten ei muuta kun kommenttia :)

Mutta nyt siihen reseptiin. Tein tuossa yksi päivä uunilohta äitini reseptillä, enkä vaan voi sille mitään, että se on mielestäni maailman parasta uunilohta. En tosin tiedä, olenko montaa muunlaista edes maistanut, mutta tämä on sellainen ruoka, mikä tekee minut onnelliseksi.

Tarvitset:
Lohta
Mustapippuria
Sitruunapippuria
Suolaa
Oliviiöljyä
Tilliä
Ruokakermaa
Smetanaa

Lohen maustaminen

Aseta lohi vuokaan. Itse laitoin vuoan pohjalle tilkan oliiviöljyä, jottei kalan nahka ottaisi kiinni niin pahasti. Mausta lohi suolalla, pippurilla, sitruunapippurilla ja tillillä. Laita 200°C uuniin noin 20 minuutiksi.


Uunista otettu lohi ennen kastikkeen lisäystä 

Ota vuoka uunista. Sekoita erillisessä asiassa smetana ja ruokakerma, mausta tarvittaessa sitruunapippurilla. Kaada seos vuokaan lohen päälle. Nosta vuoka uuniin vielä noin 10 minuutiksi, tai kunnes kastike kiehahtaa.

Kastike lisätty vuokaan, menossa vielä hetkeksi takaisin uuniin.
 Kun kastike kiehuu, nosta vuoka pois uunista ja tarjoile lohi esimerkiksi perunamuussin kanssa. Itse teen tämän kanssa aina perunamuussia, koska sitä äitikin aina teki. Viimeksi meillä sattui olemaan jääkaapissa myös parsaa, joten keitin ne vielä tähän lisukkeeksi. Ja tältä näytti annokseni:


Tämä on todella helppo ja no, periaatteessa nopeakin ruoka, joka tuo minulle mieleen lapsuuden sunnuntait kun syötiin tätä ja koko perhe oli koossa. Herkullisia lohihetkiä ja rentouttavaa helatorstaita kaikille :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti