tiistai 12. helmikuuta 2013

Bolillo sandwich

Eilen iltapalaksi teimme mieheni kanssa bolillo-leipiä, tässä teille resepti kuvien kera :)

Vasemmalla leivän päälle tuleva liha, edessä cheddar-kastike ja takana sipulipaprikapaistos.
Olemme syöneet tämän tapaisia Amarillossa, mutta koska siellä vaihtui juuri menu, muuttui myös bolillo hieman, eikä tuo uusi "resepti" ollut mielestäni läheskään niin onnistunut kuin edellinen. Tästä syystä päätimme mieheni kanssa kokeilla tehdä näitä herkkuleipiä itse. Resepti on itse sovellettu sen perusteella, mitä olemme Amarillossa ennen menun muuttumista syöneet :)

vaaleaa leipää
jääsalaattia
3 sipulia
1 punasipuli
2 paprikaa
1 tomaatti
8 cheddar-sulatejuustosiivua
3-4rkl salsakastiketta
3rkl juustodippiä
majoneesia
300-400g naudan sisä- tai ulkofilettä

Sipulipaprikapaistos





1. Paista pilkottuja sipuleita ja paprikoita pannulla öljyssä kunnes ne ovat pehmenneet, lisää sekaan salsakastiketta oman maun mukaan. Anna hautua 5-10 min.



Cheddarkastike









2. Lämmitä kattilassa 3rkl juustodippiä ja cheddarjuustoviipaleet, muista sekoitella. Anna lämmitä niin kauan kunnes cheddarviipaleet ovat sulaneet. Huuhtele salaatti ja tomaatti, pilko salaatti ja leikkaa tomaatista siivuja.








3. Paista pannulla naudan filettä n.2,5min/puoli (riippuen lihan koosta), mikäli haluat medium-kypsyyden. Me itse käytimme peuran sisä- ja ulkofilettä, mutta naudanlihastakin tämän voi siis tehdä. Lämmitä samalla leipäviipaleet uunissa tai mikrossa. Anna lihan "levätä" hetki ennen kuin leikkaat sen siivuiksi.





4. Levitä leiville ensin hieman majoneesia (oman maun mukaan), sen jälkeen pohjapuolelle sipulipaprikapaistosta, jonka päälle salaattia ja tomaattiviipaleita. Lisää seuraavaksi siivuttamasi liha, sekä cheddarkastiketta.


Leipien kanssa sopisivat hyvin myös ranskikset, mutta me teimme tällä kertaa vain leivät. Ja tottakai hyvän ruoan kanssa maistuu myös hyvä viini ;) Loppuun vielä kuva omasta leivästäni, oli kyllä herkullisin iltapala pitkään aikaan :)

Valmis bolillo, nam :P



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti